Halal berichtgeving

Ja hoor, een woningbouwvereniging houdt rekening met de wensen van de bewoners, is het weer niet goed. Want het zijn wensen van moslims, en dat mag niet. Wij zijn hier immers seculier. Dat wil zeggen dat iedere gek inspraak heeft in alles, behalve als er zaken bij worden gehaald waar wij hier nu eenmaal niet in geloven. En als dat wel gebeurt, dan is dat dus apartheid en vrouwenonderdrukking door mannen, zelfs als je al gelezen hebt dat er rekening is gehouden met de wensen van vrouwen. En ook als je al weet dat er na de renovatie van de woningen nu minder moslims wonen.

Mijn moeder zou erg blij geweest zijn met deze woningbouwvereniging. Het idee dat je met je schoenen, die buiten over hondenpoep en andere ongerechtigheden hadden gelopen, over haar parket zou schrijden, deed haar alle gasten verplichten hun schoenen eerst uit te trekken voor ze verder konden komen dan de hal. In mijn  huis is het al niet anders en ik heb wel meer vrienden die heel blij zouden zijn met een schoenenkastje vlak naast de voordeur. Parket, linoleum, vloerbedekking, zelfs laminaat blijft er veel langer goed bij en je kunt je baby met een gerust hart over de grond laten schuiven.

Zo’n afgesloten keuken zou ze ook geweldig gevonden hebben. dat houdt mannen, kinderen en ander hinderlijk gespuis tenminste buiten, en lawaai en rare luchtjes binnen. Was mijn moeder française geweest, dan had ze zeker ook een bidet in haar toilet willen hebben. Niemand die daar ooit iets over gezegd zou hebben. Behalve de aannemer die het allemaal had moeten aanleggen. Die was met een extra rekening gekomen.

Mijn moeder is geen moslima, net zomin als ze française is. Vanzelfsprekend wordt er van haar wensen dus niets gezegd. Maar o wee, o wee als je voor je wensen de niet-correcte redenen aangeeft. Dan staat de inquisitie klaar om je met alle vormen van vooringenomen en ongeinformeerde berichtgeving in de hoek te drukken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: