Comazuipen

Toen dit blog nog niet bestond, riep ik al dat het een slecht idee was om de zorg in handen te geven van verzekeraars. Verzekeraars zijn er namelijk om niet uit te keren. Zo verdienen ze hun geld. Net als dat de bakker bij u op de hoek er niet is om u van brood te voorzien, maar zichzelf.

De consequenties waren destijds al te voorzien. Nu zijn het de comazuipers, straks rokers, mensen met overgewicht, dan motorrijders en bergbeklimmers en langzamerhand zullen de geesten rijp worden voor het aanpakken van bijvoorbeeld sporters in het algemeen, tachtig plussers, laagopgeleiden of werklozen.

Uiteindelijk zullen alleen zij verzekerd zijn, die lid zijn van de club die mag bepalen wie wel en niet verzekerd is. Tegen de tijd dat het zo ver is, zal de club die dat mag bepalen iedereen eruit gooien die ze om wat voor reden dan ook niet aanstaat.

De redenen daarvoor zullen voornamelijk financieel zijn. Maar de gebruikte gelegenheidsargumenten zullen fijn meedeinen op de leefstijl-mode. De mogelijkheden zijn onbeperkt, afhankelijk van hoe de maatschappij zich ontwikkelt: pastoors, managers, joden, moslims, atheisten, vrijgezellen, Fokke & Sukke. Overal is wel een reden bij te bedenken. Dat is een kwestie van stug doordenken tot je er bent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: